Balletschoenen
Balletschoenen- en kledingactie 2010

In augustus 2010 hebben we in Nederland een actie gehouden met als doel het inzamelen van balletschoenen en balletkleding. Op Die Bron wordt aan een grote groep kinderen ballet- en dansles gegeven (waaronder traditionele dans). De belangstelling voor deze lessen en het enthousiasme en talent bij deze leerlingen is groot. Zij zijn echter niet in de gelegenheid zelf het benodigde schoeisel en de kleding aan te schaffen.

Dankzij een oproep via radio Noord-Holland, in hun programma De Hulplijn dat wordt gepresenteerd door Hans van Willigenburg, is er een enorme lading balletbenodigdheden richting Zuid Afrika gegaan, per boot.

Madeleine Meeuwessen (ballerina), hoorde onze oproep en draagt dit project een warm hart toe. Zij heeft meteen actie ondernomen. Dankzij haar contacten in de balletwereld en haar inspanningen werden honderden paren balletschoenen in alle maten ingezameld, alsmede balletmaillots (waaronder nieuwe, rechtstreeks van de fabrikant), gebruikte en nieuwe tutu's, balletpakjes en balletbroeken. De hoeveelheid die zij bij elkaar heeft weten te brengen was overweldigend. Pas in februari 2011 waren wij in de gelegenheid de dozen te overhandigen aan basisschool Die Bron. Hun blijdschap en dankbaarheid is groot!

 

sam_4095
sam_4095
sam_4097
sam_4102
sam_4110
sam_4118